Error loading file VFS.rb

Gewijzigd op Thu, 29 Dec 2022 om 01:50 PM

Error loading file VFS.rb is een foutmelding die u kunt tegenkomen wanneer u een versie van V-Ray geïnstalleerd heeft die niet overeenkomt met de versie van SketchUp die u geïnstalleerd heeft, met name op Windows.

Als u deze foutmelding ziet, controleer dan eerst welke versie van Windows u heeft: in Windows Explorer, ga naar "Computer", klik erop met de rechter muisknop en kies "Eigenschappen". In het venster dat nu verschijnt, kunt u teruglezen of u een 64- of 32-bits versie van Windows draait.

SketchUp Versie 64bitsAls u SketchUp correct geïnstalleerd heeft, zal dit overeenkomen met de versie van SketchUp die u geïnstalleerd heeft. Controleer dit door naar Help > About SketchUp... te gaan.

In dit venster kunt u teruglezen welke versie van SketchUp u geïnstalleerd heeft; ofwel 64-, ofwel 32-bits. De V-Ray versie die u installeert dient hiermee overeen te komen.

In de download-sectie van de Chaosgroup website kunt u kiezen om de "x64 build" of de "x32 build" te downloaden. Zorg ervoor dat de versie die u kiest overeenkomt met de SketchUp versie die u geïnstalleerd heeft.