Unable to checkout V-Ray GUI license

Gewijzigd op Thu, 29 Dec 2022 om 11:36 AM

Als u deze foutmelding ontvangt wanneer u SketchUp Pro start met V-Ray geïnstalleerd en geactiveerd, dan betekent dit dat er geen verbinding is tussen V-Ray en de V-Ray License Server of de dongle. Het kan een van deze dingen zijn:

- Er is iets mis met de V-Ray License server;

- Uw licentie is verlopen;

- U bent ingelogd met de verkeerde gegevens

- De geïnstalleerde V-Ray versie komt niet overeen met uw licentie;

- Er is iets mis met de dongle.

Voer deze test uit:

Start uw webbrowser;

Typ in de adresbalk: http://localhost:30304/;

Een aantal resultaten kunnen voorkomen:

1. Pagina kan niet gevonden worden.

2. Pagina toont in grote blauwe letters: "Enable Online licensing". Het dongle menu toont een oranje knipperend vierkantje.

3. Pagina toont producten maar als u er op klikt, staan er geen licenties in de lijst.

4. Dongle menu toont een groen vierkantje maar de pagina toont: "0 licenses"

5. Online Licensing menu is ingeschakeld maar de pagina toont: "0 Licenses"

Hoe op te lossen:

1. Pagina kan niet gevonden worden.

De licentieserver is niet ingeschakeld. Ga naar Start > Chaosgroup > Launch V-Ray License Server (Win) of Programs > Chaosgroup > Launch V-Ray License server(Mac).

Ga daarna opnieuw naar localhost:30304 en controleer of het nu werkt. Als het niet werkt, download V-Ray opnieuw en herinstalleer V-Ray.

2. Pagina toont 'Enable online licensing'

Als u heeft gekozen voor online licensing: Klik de tekst 'Enable online licensing' en voer uw inloggegevens in.

Als u heeft gekozen voor dongle licenses: Klik het dongle menu en klik 'Restart Dongle Service'. Het zou er nu zo uit moeten zien:

Als dit niet werkt, moet u wellicht de wibu software herinstalleren. Ga naar de wibu website en download de wibu key software. Installeer als administrator en herstart uw computer.

Als het nog steeds niet werkt, controleer of de dongle herkend wordt door het systeem als usb apparaat en start dan het programma WKCONFIG. Controleer of de dongle wordt getoond en een code ingeprogrammeerd heeft. Het zou eruit moeten zien als "250897:7758101".

Als dit niet het geval is, neem contact op met uw reseller.

3. Pagina toont producten maar als u er op klikt, staan er geen licenties in de lijst.

Waarschijnlijk bezat u tijdelijke licenties die nu verlopen zijn. Neem contact op met uw reseller om nieuwe te kopen.

4.Dongle menu toont een groen vierkantje maar de pagina toont: "0 licenses".

Uw dongle bevat geen licenties. Ofwel er stonden licenties op die nu verlopen zijn, of heeft nog nooit licenties bevat. In het laatste geval: zoek het RTU bestand op dat u van uw resller heeft ontvangen en dubbelklik het om de licenties naar de dongle te schrijven.

5. Online Licensing menu is ingeschakeld maar de pagina toont: "0 Licenses".

Ofwel uw tijdelijke licenties zijn verlopen ofwel u bent ingelogd met de verkeerde gegevens. Klik het menu 'online licensing' en kies 'disable'. Klik er nog eens op en gebruik nu de juiste gegevens om in te loggen.