V-Ray wordt niet geactiveerd in SketchUp Studio

Gewijzigd op Tue, 24 Oct 2023 om 02:24 PM

Een vaak voorkomend probleem voor V-Ray gebruikers is dat het activeren van hun V-Ray licentie in SketchUp Studio mislukt. Dit gebeurt wanneer een gebruiker eerder V-Ray op zijn device heeft geïnstalleerd met een ander e-mailadres dan het e-mailadres dat hij voor zijn SketchUp subscriptie gebruikt.

Opmerking: u moet een actief SketchUp Studio subscription of proefversie hebben om V-Ray met SketchUp te kunnen gebruiken.

Als je deze foutmelding krijgt, moet je je afmelden en de Chaos licentieserver op je device verwijderen door deze stappen te volgen:

1. Open uw Trimble Account Management Portal (als u hulp nodig hebt om daar te komen, gebruik dan https://ecom-prd.trimblepaas.com/account/ ). Als je meer dan één account hebt, kies je de juiste account en klik je op Members.
  2. Open het contextmenu ( ) naast de naam van de gebruiker en selecteer Modify Product Access
  3.  Deselecteer SketchUp Studio in de lijst met producten. Klik op Save Product Access .
  4. Wacht ongeveer 5 minuten en selecteer opnieuw Modify Product Access voor diezelfde gebruiker. Selecteer SketchUp Studio en klik op 'Save Product Access'.
  5. Open de webbrowser van je voorkeur en navigeer naar http://localhost:30304/#/ om de Chaos License Server te openen.
  6. Klik op Online Licensing bovenaan de pagina en klik op Sign Out.
  7. Navigeer naar https://accounts.chaosgroup.com/trimble/login en klik vervolgens op Continue with Trimble en meld je aan met je Trimble ID.
  8. Ga terug naar SketchUp en meld u af bij uw account..
  9. Meld u meteen weer aan in SketchUp. Uw V-Ray licentie is nu geactiveerd in SketchUp Studio!

Als dit het probleem niet oplost, volg dan deze stappen:

1.   De Chaos Licentieserver verwijderen

2.   Open uw bestandsverkenner en navigeer naar Program files\Common files\ChaosGroup.

3.   Verwijder de map met de naam "ssl".

4.   Download de Chaos License Server van hun helpdocumentatiesite here.

5.    Installeer de Chaos License Server. Kies tijdens de installatie voor Customize en schakel

"Activate during installation" uit.

6.   Kies Ignore voor eventuele foutmeldingen tijdens de installatie.

7.   Zodra de installatie is voltooid, opent u http://localhost:30304 in uw webbrowser.

8.   Sign in using your Trimble ID.

9.   Activeer online licenties met je account.

Hebt u nog steeds problemen? Neem contact met ons op via Support@design8.eu en we zullen ons best doen om alles weer werkend te krijgen.