Plug-in/extension probleem

Gewijzigd op Wed, 28 Dec 2022 om 10:04 AM

Als SketchUp Pro zich instabiel of vreemd gedraagt dan is het een goed idee te controleren of er een plug-in geïnstalleerd is die deze problemen veroorzaakt.

Om dit te doen, start SketchUp Pro dan met de plug-ins uitgeschakeld:

- In SketchUp Pro, open het Ruby Console Venster (Extensions > developer > Ruby Console)

- Type exact in: Sketchup.plugins_disabled = true

- Sluit nu SketchUp Pro af en start het opnieuw

Alle plug-ins die niet door Trimble geleverd zijn zouden nu uitgeschakeld moeten zijn. Probeer nu of u de problemen nog steeds ziet. Als dat niet zo is dan is inderdaad een plug-in het probleem. Om de plug-in te isoleren die het probleem veroorzaakt:

- In SketchUp Pro, open het Ruby Console Venster (Extensions > developer > Ruby Console)

- Type exact in: Sketchup.plugins_disabled = false

- Sluit nu SketchUp Pro af en start het opnieuw

SketchUp Pro zou nu weer met plug-ins moeten starten. De-installeer nu de geïnstalleerde plug-ins een voor een en start steeds tussendoor SketchUp Pro op. Als het probleem verdwijnt dan heeft u de gewraakte plugin gevonden.