Info over Educatieve Netwerklicenties

Gewijzigd op Fri, 22 Mar 2024 om 01:55 PM

V: Hoe werkt een Educatieve Netwerk Licentie?
A: Educatieve netwerklicenties van SketchUp Pro worden via het internet beheerd, niet lokaal op uw eigen netwerk. Er is dus geen lokaal bestand op uw eigen netwerk.

Wanneer u een netwerkversie van SketchUp Pro start, dan tikt deze een server aan via internet en laat zo weten dat de licentie in gebruik is. De server weet hoe vaak dit kan. Nadat SketchUp Pro wordt afgesloten op de client wordt de licentie weer vrijgegeven voor een andere gebruiker.

V: Welke server-toegang heeft SketchUp Pro nodig?
A: Zorg ervoor dat u poorten 80, 8080, 443, 5053 en 50530 openzet in uw firewall voor SketchUp Pro.
Plus, SketchUp Pro moet toegang hebben tot alle sub-domeinen van SketchUp.com, eenvoudigweg toe te voegen als:
*.sketchup.com

V: Is er een manier om de licenties te managen, kijken wie welke in gebruik heeft, hoeveel er vrij zijn, uitgecheckt etc?
A: Nee, helaas niet.

Klik hier voor info over een netwerklicentie i.c.m. geen internetverbinding.