Autoriseer SketchUp met een single-userlicentie

Gewijzigd op Wed, 28 Dec 2022 om 09:45 AM

Let Op: Dit gaat over Classic licenties, indien u beschikt over een Subscription kunt u volstaan door in te loggen met uw Trimble ID

U heeft Internettoegang nodig om uw Classic SketchUp Pro 2019 of hoger te autoriseren. Voor de techneuten onder ons: wanneer u SketchUp Pro autoriseert, communiceert SketchUp met de autorisatieserver via de standaard poorten 80, 8080 en 443. Als u een proxy of firewall gebruikt, geef SketchUp pro dan toestemming om te communiceren via deze poorten met het domein *.sketchup.com.

1. ls u SketchUp nog niet heeft gedownload en geïnstalleerd, doe dit dan eerst.

2. Open SketchUp.

Windows: Als u problemen tegenkomt tijdens het activeren van uw licentie, sluit dan SketchUp, rechtsklik op de installer en kies "Uitvoeren als Administrator". Kies vervolgens "Repair".

1. In het “Welcome to SketchUp” venster, klik bovenin op het tabje "Classic" en vervolgens op de blauwe Add License knop in het schermpje.

U kunt ook via [menu]Help->Manage license het dialoog venster openen

2. Open de licentie bevestigings e-mail die u kort na aankoop van uw licentie heeft ontvangen.

3. Kopiëer en plak uw serienummer en autorisatiecode naar de dialoogbox.

4. Klik Add License.

5. Als alternatief kunt u de gehele licentie informatie kopiëren en plakken in het "Advanced.." gedeelte.