Ik kan mijn SketchUp Pro licentie niet activeren

Gewijzigd op Tue, 27 Dec 2022 om 04:50 PM

Waarschijnlijk is een van onderstaande situaties op u van toepassing:

1. Uw serienummer en autorisatiecodes passen niet bij de SketchUp Pro versie die u probeert te activeren (2019, 2018, ...). Lees de e-mail met uw licentiegegevens zorgvuldig door!

- Het serienummer versie 2019 begint met een U

- Het serienummer versie 2018 begint met een T

- Het serienummer versie 2017 begint met een S

- Het serienummer versie 2016 begint met een R

- Het serienummer versie 2015 begint met een Q

- Het serienummer versie 2014 begint met een P

- Het serienummer versie 2013 begint met een N

- Het serienummer versie 8 begint met een M

- Het serienummer versie 7 begint met een L

- Het serienummer versie 6 begint met een K

- Het serienummer versie 5 begint met een J

- Het serienummer versie 4 begint met een I

- Het serienummer versie 3 begint met een G

- Het serienummer versie 2 begint met een F

2. U bent offline: u moet een werkende internetverbinding hebben tijdens autorisatie.

3. U heeft onvoldoende rechten: rechtsklik op het SketchUp Pro icoon en kies voor Uitvoeren als Administrator (Windows). Op Mac zorgt u ervoor dat u SketchUp Pro van de disk image ook daadwerkelijk naar uw Programma's-map sleept!

4. Internetpoorten 80, 8080, 443, 5053 en 50530 staan dicht op uw netwerk: zet deze open in uw firewall.

5. U mag het domein *.sketchup.com niet op: maak hier een uitzondering voor in uw firewall.

6. U mag het domein *.google.com niet op: maak hier een uitzondering voor in uw firewall.

7. Er zijn problemen met uw browser. SketchUp Pro leent voor enkele functies de browser op uw systeem, dat is altijd Internet Explorer op Windows en Safari op Mac, ook al gebruikt u een andere als standaard:

- Update Internet Explorer of Safari naar de laatste versie;

- Maak Internet Explorer of Safari uw standaard browser (in ieder geval voor even);

- Activeer Java op uw systeem;

- Verlaag de beveiligingsinstellingen voor internettoegang op uw systeem;

- Leeg de browser cache voor Internet Explorer of Safari;

- Wis de browser cookies voor Internet Explorer of Safari;

8. U gebruikt een Proxy: er is geen oplossing op dit moment want proxies worden niet ondersteund.