Update SketchUp versie 2024

Gewijzigd op Fri, 19 Apr 2024 om 03:46 PM

Kan ik SketchUp 2024 proberen als ik SketchUp 2023 al heb geprobeerd?

Jazeker, de demo-versies zijn gereset. Dat betekent dat elke gebruiker die toegang heeft gehad tot de SketchUp 2023 demo ook toegang kan krijgen tot de SketchUp 2024 demo.

Waar kan ik de volledige release notes inzien?

De volledige release notes vindt u in de officiële SketchUp Help Section.

Ik heb een Subscription. Hoe krijg ik toegang tot SketchUp Pro 2024?

U heeft direct toegang tot de nieuwste versie via de AMP, in-product upgrade notificatie of via een directe download link. Download SketchUp 2024, installeer het op uw machine, activeer het met uw Trimble ID (TID) en u bent klaar om met SketchUp 2024 aan de slag te gaan.

Heb ik met een commerciële Classic Licentie toegang tot SketchUp Pro 2024?

Nee, U moet overstappen naar een Subscription om gebruik te kunnen maken van de nieuwste versie van SketchUp.

Hoe krijg ik toegang tot SketchUp 2024 met een Educatieve Classic Licentie?

U krijgt van uw wederverkoper de nieuwe code om te upgraden naar de laatste versie van SketchUp. In de tussentijd kunt u alvast aan de slag met de 7-daagse demoversie.

Houd er rekening mee dat het activeren van uw SketchUp Pro 2024 Classic Licentie gevolgen heeft voor uw SketchUp Pro 2023 Classic Licentie. Een netwerklicentie van SketchUp Pro 2023 wordt na activatie van de 2024 licentie namelijk op ‘Pending’ gezet en zal 60 dagen na activatie niet meer opstarten.

Werken mijn Extensions wel met SketchUp 2024?

Waarschijnlijk niet direct. Neem contact op met de leverancier van uw Extension om te zien of een update noodzakelijk is. Van de door ons ondersteunde Extensions is op dit moment de actuele status:

Compatibel:

• V-Ray for SketchUp
  • SU Podium (Windows, ja) (Mac: alleen intel Mac's. Op M1 alleen icm SU21 & 22)
  • PodiumxRT
  • Enscape
  • Skimp
  • Profile Builder
  • Quantifier Pro
  • PlaceMaker
  • Skatter

Nog niet compatibel:

• Thea for SketchUp
  • Undet

Heeft SketchUp Pro 2024 nieuwe systeemeisen?

Ja!

U heeft minimaal een 64-bit versie van Windows 10 of Windows 11.

Voor macOS heeft u 11 (Big Sur), 12 (Monterey), 13 (Ventura) of 14 (Sonoma) nodig.

Eerdere versies worden niet meer ondersteund. Nieuwere versies worden pas ondersteund wanneer dit vermeld wordt.

Let ook goed op of uw computer wel voldoet aan de volgende hardware-eisen:

• 2.1+ Ghz Intel Core processor
  • 8+ GB RAM
  • Voor de oude graphics engine: 1+ GB videogeheugen, OpenGL 3.1 of hoger
  • Voor de nieuwe graphics engine:
    • Windows: DirectX12, feature level 11.0
    • Mac: Metal 2

Kijk hier voor meer informatie over systeemeisen

Kan ik SketchUp 2023 en SketchUp 2024 tegelijk gebruiken?

Ja, dat kan. SketchUp 2023 en SketchUp 2024 zijn aparte programma’s en kunnen naast elkaar op uw computer draaien.  Zelfs tegelijk! LayOut kunt u wel tegelijk geïnstalleerd hebben, maar - op Windows - niet tegelijk opstarten!

Let op:

Als u versies 2023 en 2024 gebruikt, kost dat twee activaties van uw Subscription. Als u teveel versies van SketchUp activeert, of teveel computers, kunt u via het Account Management Portal deze deactiveren. Lees hier hoe