Maakt SketchUp ook backups?

Gewijzigd op Fri, 11 Aug 2023 om 05:54 PM

Ja, dit kun je instellen bij:

Windows: Window > Preferences > General

Mac: SketchUp > Preferences > General

1. Create Backup

SketchUp maakt een back-up bestand elke keer dat je zelf succesvol je SketchUp-bestand hebt opgeslagen. Dit bestand is een exacte kopie van de eerder opgeslagen versie van het bestand. Het back-up bestand gebruikt dezelfde naam ("NAAM.skb" op Windows en "NAAM~.skp" op Mac OS X) en staat in dezelfde map als het originele bestand.

2. Auto-save

SketchUp slaat automatisch je om de vijf minuten bestanden op. Heet jouw bestand MijnTekening.skp, dan slaat SketchUp een bestand op met de naam AutoSave_MijnTekening.skp. Dit auto-save-bestand is verschillend van het back-up bestand uit 1. hierboven.

Dus terwijl je werkt aan een model kun je drie bestanden hebben: .skp (het oorspronkelijke bestand), het back-up bestand (.skb of ~.skp), en het auto-save-bestand (Autosave_...skp).

De auto-save-bestanden worden bewaard totdat je succesvol je oorspronkelijke bestand zelf opslaat. Dus als SketchUp crasht terwijl je werkt wordt je auto-save-bestand niet verwijderd. Je kunt dus verder werken vanaf het punt van de laatste auto-save.

Als je nog nooit hebt opgeslagen dan is er dus geen locatie voor het auto-save-bestand. Je vindt het in dat geval hier:

Voor versie 2019.1 en ouder

- Windows: Het bestand wordt opgeslagen in je "Mijn documenten" map.

- Mac: Het bestand wordt opgeslagen in "Gebruikers > Naam gebruiker > Bibliotheek > Application Support > SketchUp # > SketchUp > Autosave"

Voor Versie 2019.2 en nieuwer

- Windows: Het bestand wordt opgeslagen in

C:\Users\[uwgebruikersnaam]\AppData\Local\SketchUp\SketchUp 20##\SketchUp\working\SKETCHUP\RecoveredFiles

- Mac: Het bestand wordt opgeslagen in ~/Library/Application Support/SketchUp 20##/working/SKETCHUP/Recovered Files

(vul het juiste SketchUp versienummer in op de plaats van de hekjes ##)