Stille Installatie & MSI's

Gewijzigd op Thu, 25 Apr 2024 om 03:10 PM

SketchUp heeft de optie om een stille installatie uit te voeren voor distributie op meerdere systemen.

U heeft deze optie niet nodig, tenzij u SketchUp op grote schaal implementeert. Werkt u met grotere installaties en een netwerklicentie, lees dan ook zeker ons artikel over dat onderwerp: Een netwerklicentie autoriseren.

Let op: dit is een geavanceerde procedure. Laat uw netwerkbeheerder dit afhandelen.

Offline stille installatie

Voordat u een stille installatie offline uitvoert, moet u ervoor zorgen dat de volgende vereisten zijn geïnstalleerd:

Standaard stille installatie

Gebruik de volgende stappen om SketchUp te installeren met Engels als standaardtaal en C:\Program Files\ als installatiepad:

1. Download het SketchUp 2024 installatieprogramma. Het volledige installatieprogramma bevat alle taalpakketten.
  2. Geef de volgende opdracht in de command prompt (admin) of in een script met administrator-rechten:

SketchUpPro{volledige naam van de installer}.exe /silent

In Windows kunt u het zoekvak in het Start-menu gebruiken. Typ cmd en druk op CTRL + SHIFT + ENTER om de opdrachtprompt als admin te starten.

3. De installatie duurt een paar minuten. Gedurende deze tijd worden er geen extra vensters geopend.

Aangepaste stille installatie

Voor aangepaste installaties: u kunt de taal, functies en/of het installatie-bestemmingspad opgeven.

• FEATURES voegt talen of Studio-functies toe.
  • INSTALLDIR specificeert de installatiebestemming.

Voorbeelden:

SketchUpPro2024.exe/silent/ FEATURES=fr,vray,scan_essentials,revit_importer

SketchUpStudioFull-2024-0-484-191.exe INSTALLDIR=D:\Apps\Sketchup2024

SketchUpStudioFull-2024-0-484-191.exe/silent FEATURES=fr,de

Studio-functies1,2

Studio-functiecode

Functie

vray

V-Ray voor SketchUp

scan_essentials

Scan Essentials voor SketchUp

revit_importer

Revit-importeur voor SketchUp

1 Let op! Voor Studio-functies zijn aanvullende licenties vereist!

2 Studio-functies ondersteunen geen aangepaste installatiemappen, alleen SketchUp doet dat.

Ondersteunde talen

Functiecode

Taal

de

Duits

es

Spaans

fr

Frans

it

Italiaans

ja

Japans

ko

Koreaans

pt_br
pt-br

Portugees

ru

Russisch

sv

Zweeds

zh_cn
zh-cn

Vereenvoudigd Chinees

zh_tw
zh-tw

Traditioneel Chinees

en_only

Alleen Engels (bij installatie op een niet-Engelstalig besturingssysteem)

Zie ook ons artikel over talen in SketchUp.

Probleemoplossing

De InstallShield.log die tijdens de installatie is gemaakt, kunt u vinden in de map waar u de installatie hebt uitgevoerd. Dit logboek kan informatie bevatten die nuttig is voor het oplossen van problemen.

MSI's

Vaak krijgen we de vraag of er MSI bestanden te downloaden zijn van SketchUp.

Versie 2021

Voor versie 2021 is een MSI te downloaden, dit is de laatste versie waarvoor SketchUp deze download beschikbaar stelde:

https://www.sketchup.com/sketchup/2021/SketchUpPro-msi

Nieuwere MSI's? (2022, 2023, 2024... etc)

SketchUp publiceert geen MSI bestanden meer voor de nieuwere versies. Echter, als u SketchUp éénmaal geinstalleerd heeft, kunt u het MSI bestand terugvinden in een sub-map van de volgende map:

C:\Users\{gebruikersnaam}\AppData\Local\Downloaded Installations