Hoe werk ik mijn grafische stuurprogramma bij?

Gewijzigd op Thu, 16 May 2024 om 01:21 PM

Om je software optimaal te laten werken, adviseren we je om ervoor te zorgen dat je machine altijd over de nieuwste versie van het grafische stuurprogramma beschikt. Dit is om te voorkomen dat bijvoorbeeld je beeld bevriest, er vreemde voorwerpen verschijnen, modellen doorgesneden lijken of je software traag wordt.

Je werkt je grafische stuurprogramma als volgt bij:

Mac

1. Klik op het Apple logo
  2. In het "Apple"-menu, klik "Software Update".
  3. Als er een Mac OS X update beschikbaar is, kan je deze installeren. Als er een update is van de grafische driver zit deze automatisch in de update van Mac OS X.

Windows

Om je grafische stuurprogramma bij te werken, moet je eerst weten welk type grafische kaart in je machine zit.

De eenvoudigste manier om de grafische kaart te vinden is door de DirectX Diagnostic Tool uit te voeren:

1. Klik op Start.
  2. Klik in het menu Start op Uitvoeren.
  3. Tik 'dxdiag' (zonder de aanhalingstekens!) in het vak Openen en klik vervolgens op OK.
  4. Het DirectX Diagnostic Tool wordt geopend. Klik op het tabblad Beeldscherm.
  5. Op het tabblad Beeldscherm wordt informatie over de grafische kaart weergegeven in het gedeelte Apparaat. Hier vind je de naam van de grafische kaart en de grootte van het videogeheugen.

Als je weet welk type grafische kaart je hebt, ga je naar de website van de fabrikant om de nieuwste versie van het stuurprogramma te downloaden.

Hieronder vind je de support- en downloadpagina's voor de meest voorkomende grafische kaarten:

Nvidia

AMD

Intel