De VR ervaring in HTC VIVE en Oculus Rift optimaliseren

Gewijzigd op Mon, 05 Feb 2024 om 10:51 PM

HTC VIVE (MAC & WINDOWS)

Om de kwaliteit te verbeter:

1. Start SteamVR op.
  2. Ga naar Settings.
  3. In de Developer tab, verander de Supersampling instelling tussen 0.6 en 2 (0.6 is een lage resolutie, 2 is erg hoog).
  4. Start Twinmotion en start de VR modus.

OCULUS RIFT (alleen WINDOWS)

Als de VR niet start :

1. Ga naar de Oculus App > Settings > General > Allow apps from unknown sources

Om bottlenecks te verminderen:

1. Ga naar C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-diagnostics
  2. Rechtsklik de OculusDebugTool en kies Eigenschappen
  3. Vink aan in het tabblad Compatibiliteit: Dit programma uitvoeren als administrator. Sluit het venster.
  4. Open de OculusDebugTool
  5. Onder Pixel Per Display Pixel Override, verander de instelling tussen 0.1 en 2 (0.1 is een lage resolutie, 2 is heel hoog)
  6. Dit venster NIET sluiten! Start Twinmotion en start de VR modus.

Waarschuwing: Deze veranderingen nemen meer tijd om uit te rekenen. In andere woorden, een lagere snelheid. Dit is dus iets wat u alleen wilt als u een zeer goede grafische kaart heeft!