Cloud-renderen, Credits & SketchUp Studio

Gewijzigd op Thu, 21 Dec 2023 om 02:40 PM

Cloud renderen werkt zo

Chaos cloud werkt als volgt:
  1. Je bereid je render lokaal voor
  2. Je stelt alles in op volle resolutie
  3. Je drukt op het wolk-icoontje om de render(s) naar de cloud te sturen.
    • Dit kan één enkele render zijn, maar ook een filmpje, panorama, of batch render.
  4. De browser popt open. Je moet inloggen op de cloud.
  5. Een browser toont nog enkele instellingen zoals "bij welk project hoort deze render", en wat dingen die last minute gewijzigd kunnen worden zoals bestandsformaat en afmeting van de render. Bij een filmpje kan men kiezen om een beperkte selectie van de totale frames te renderen als test.
  6. Je klikt op "submit" en de render(s) gaat/gaan van start.
  7. Je gaat lekker wat anders doen, zoals je mail bijwerken, koffie drinken, vergaderen of wat dan ook wat nog meer bij je werkzaamheden hoort.
  8. Je krijgt een mail op het e-mail adres waarmee je inlogde, dat je render klaar is. Je kan vanuit de mail naar het resultaat toe, of het automatisch laten downloaden naar Google Drive.

Wat kost dat?

Renderen in de Cloud wordt betaald in Credits. Hoeveel credits een render kost, is afhankelijk van hoe lang een render er over doet om uitgerekend te worden. Dit is weer afhankelijk van veel factoren:
  • Afmeting van de render
  • Complexiteit van de belichting
  • Complexiteit van de scène
  • Gekozen kwaliteit
  • Materiaalgebruik in de scène
  • Gekozen Channels
  • .... en nog veel meer (maar dit zijn de belangrijkste)

Cloud credits staan onafhankelijk van een licentie. Wel zijn ze gekoppeld aan een inlog.
Credits kunnen apart van de licentie aangeschaft worden, zowel via uw reseller, via ons en ook rechtstreeks online bij Chaos. Credits worden ingekocht per gebruiker.

Bij een premium of solo licentie worden ook de licenties meestal op één gebruiker ingekocht. Maar bij SketchUp Studio staat de V-Ray licentie op een eindgebruiker, niet op een beheerder. Dus iedereen z'n eigen account... wat doe je dan met die cloud credits?

Kan dat ook met een (groot) aantal mensen?

Als je je credits op één account zou willen kopen en ze verdelen over je SketchUp-studio gebruikers, moet je bij Chaos een "Organization" aanvragen. Bij het opzetten van een organization gaan bestaande credits mogelijk verloren. Het is daarom aan te raden om eerst bestaande credits op te maken. Een organization ziet er zo ongeveer uit:
Het wordt een extra kopje op de pagina my.chaos.com - wie niet lid of beheerder is van een organization, ziet dit kopje niet.
Je kan dan per gebruiker instellen hoeveel credits ze mogen gebruiken. Dat kan ook onbeperkt zijn.

Een nadeel van dit systeem is dat de gebruiker niet kan zien hoeveel credits er nog over zijn - dat kan alleen de beheerder.

Om een organization op te zetten, neem a.u.b. contact met ons op. We hebben dan van u nodig:

• naam en e-mail adres van de beheerder
  • bedrijfsnaam

Het toevoegen van Users in een organization

Dit kunt u zelf doen, nadat u een organization heeft gekregen.

1. Naast het poppetje, klik op de drie puntjes
  2. Kies Invite users
  3. Vul het e-mail adres van de gebruiker in. Let op: de gebruiker moet reeds een bestaand Chaos account hebben.
  4. Kies om de gebruiker een "guest" te maken als de gebruiker de SketchUp Studio Licentie wil gebruiken. Normaliter wordt deze interface ook gebruikt voor licentiebeheer - dan kiest men "member", maar in dit geval enkel voor Cloud credits.