SketchUp aanschaffen (Nieuwe gebruiker)

Gewijzigd op Wed, 04 Jan 2023 om 11:05 AM

Ik wil graag een duidelijk advies over de aanschaf van SketchUp. Waar kan ik dan het beste terecht?

Wij raden u aan contact op te nemen met een lokale wederverkoper (SketchUp Reseller). Zij kunnen u adviseren en staan direct paraat wanneer u vragen (achteraf) heeft over de software.

Ik wil SketchUp aanschaffen, is mijn computer goed genoeg?

Dat kunt u lezen in de Systeemvereisten op deze pagina. Maar als u op uw machine vlot kunt gamen, dan kunt u er ook SketchUp op draaien!

Ik krijg bericht van Trimble. Wie is Trimble?

Trimble is sinds 2012 de eigenaar van SketchUp. Zij hebben SketchUp gekocht van Google.

Ik word naar Design8 gestuurd. Wie is Design8?

Design8 bv in Tiel, Nederland, is sinds 2002 de door Trimble geautoriseerde distributeur van SketchUp in de Benelux van SketchUp in de Benelux. Het is een onafhankelijk bedrijf en geen onderdeel van Trimble.

Ik zie dat SketchUp ook gratis is, waarom zou ik het aanschaffen?

U zou SketchUp moeten aanschaffen omdat de gratis versie alleen in de browser draait en geen desktopversie kent. U mist bovendien veel tools zoals LayOut, PreDesign en u kunt geen extensies gebruiken om bijvoorbeeld fotorealistisch te renderen. Tenslotte mag u de gratis versie niet commercieel gebruiken.