Enscape voor Mac

Gewijzigd op Mon, 09 Oct 2023 om 12:19 PM

Met welke host-software werkt Enscape samen?

• SketchUp (2022 and 2023)
  • Archicad (26 and 27)
  • Vectorworks (2023 (Service Pack 6) and 2024)

Op MacOS wordt de Enscape plugin standaard geïnstalleerd voor alle hierboven genoemde host apps, tenzij anders aangegeven door de gebruiker tijdens het installatieproces. Dit betekent dat u geen aparte installer nodig heeft voor ieder specifiek pakket, maar dat u tijdens de installatie kunt aangeven voor welke CAD of CADs u Enscape wilt installeren.

Welke Mac moet ik kopen voor Enscape for Mac?

De minimale systeemeisen voor Mac zijn:

• iMac 21,5” met 3.6 GHz quad-core Intel i3 met AMD Radeon 560 (4GB)
  • MacBook Pro 16” (2019) Core i7 met AMD Radeon Pro 5300m (4GB)
  • MacBook Air M1 (2020)

Voor een betere gebruikerservaring raden ze echter de volgende systemen aan:

• MacBook Pro 16” 2.4GHz 8-core Intel Core i9 met AMD Radeon Pro 5600M (8GB)
  • iMac Core i7 met Radeon Pro 5700 (8GB)
  • iMacPro with Radeon Vega 56 (8GB)
  • iMac 24” met M1 processor
  • MacBook Pro met M1 Pro of M1 Max processor
  • Mac Studio M1 Ultra

Welke macOS versies ondersteunt Enscape for Mac?

• macOS versie Monterey 12.6+

Ik heb al een Windows versie van Enscape, moet ik nu een nieuwe licentie kopen?

Nee, uw code doet het namelijk ook in de Mac versie! Let wel op dat als u wisselt, u eerst de code op de Windows machine moet afhalen, ofwel uw licentie de-activeren.

Is Enscape for Mac ook in het Nederlands?

Jazeker, bijna alle talen zijn beschikbaar. Alleen Japans zal later nog toegevoegd worden.

Bevat Enscape for Mac dezelfde functies als op Windows?

Nee, nog niet. Virtual Reality, video en standalone export, objecten als licht- en geluidsbronnen en eigen bibliotheek zullen later worden toegevoegd.

Draait Enscape for Mac op een M1 iPad?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Draait Enscape for Mac ook op Rhino?

Nee, nog niet. Rhino wordt naar verwachting later dit jaar toegevoegd aan het portfolio.