Hoe activeer ik mijn Subscription?

Gewijzigd op Tue, 27 Dec 2022 om 02:41 PM

Gefeliciteerd, u heeft een SketchUp Subscription aangeschaft. En nu?

Lees verder en activeer uw SketchUp Subscription via onderstaande stappen! Of bekijk het filmpje.

Kies tussen A (Geen Trimble ID) of B (Wel een Trimble ID). Weet u niet zeker of u een Trimble ID heeft? Scroll dan naar onder aan de pagina.

A. Als u nog geen Trimble ID heeft

(of als u de licentie aankoopt op een andere Trimble ID dan de ID die u reeds heeft)

Als u al wel een Trimble ID heeft, ga direct door naar stap B.

1. Controleer de mail op het e-mailadres dat u opgaf voor uw Subscription;

U ontvangt een e-mail van noreply_identity@trimblepaas.com,

met het onderwerp "Trimble Account Creation Notification”

2. In de e-mail klikt u op de knop Activate account

U wordt naar een website doorgestuurd

3. Voer hier uw e-mailadres in en kies een wachtwoord

U heeft nu een actief Trimble ID account, ga verder met stap B.

B. Als u een actief Trimble ID heeft

Controleer de mail op het e-mailadres dat u opgaf voor uw Subscription;

U ontvangt een e-mail van noreply_identity@trimblepaas.com met het onderwerp “Your subscription for SketchUp Pro/Studio/..., annual termed contract is here”

Controleer eventueel uw spam folder of ongewenste mail.

Als u deze mail niet gehad heeft, is uw licentie nog niet toegewezen en moet u stap C volgen:

C. Wijs uw licentie toe

Als u één licentie heeft gekocht, kunt u deze stap overslaan, uw licentie is automatisch toegewezen.

Ga direct door naar stap D.

Als u méér dan één licentie heeft gekocht, moet u deze stappen altijd volgen:

Log in op uw Account Management Portal

LET OP: gebruik het e-mailadres waarop u de subscription heeft gekocht, om in te loggen!

LET OP: gebruik de gele knop van Trimble om in te loggen! Het kan zijn dat u eerder een Trimble ID hebt aangemaakt via uw Google Account of Apple ID, maar dat is niet het Trimble ID waaraan het lidmaatschap wordt gekoppeld. (Google heeft andere wachtwoordeisen en Apple kan een dummy-e-mailadres gebruiken als de optie ‘Hide my mail address’ is gebruikt)

Kies het account waar bij staat ‘Purchased via….’

Eenmaal ingelogd, kunt u nog van account wisselen aan de linkerkant:

2. Klik dan op de tab Members onder “Purchased via ……” (Naam van uw Reseller)

Check of hier het email adres erbij staat en of die toegang heeft (Product Access):

U kunt hier ook een ander e-mailadres toevoegen, voor als u bijvoorbeeld het huidige niet meer gebruikt. De portal biedt ook de mogelijkheid om meerdere Subscriptions te regelen voor als u die hebt. In dit voorbeeld hebben we Mike Wayzovski toegevoegd, maar zoals u ziet heeft die geen product van ons gekregen! In dit voorbeeld is de James de Account Owner en hij heeft ook toegang tot het product!

D. Download en installeer SketchUp

Als u SketchUp Pro 202x al geïnstalleerd heeft hoeft dit niet opnieuw, ga dan door naar stap E.

1. In dezelfde portal en ingelogd met het e-mailadres wat het product heeft (Product Access in de stap hiervoor) kunt u aan de linkerkant naar ‘My Products’ gaan:

2. View included apps:

Kies de juiste versie voor uw systeem (Windows of Mac) Bij de knop ‘Manage Devices’ kunt u alle machines ‘de-autoriseren’ voor als u de melding krijgt dat er op te veel machines is geactiveerd.

- Installatie op Windows

- Installatie op Mac

E. Start SketchUp Pro en Log in met uw Trimble ID

SketchUp Pro opstarten op een Windows PC doet u door dubbel te klikken op de snelkoppeling die automatisch op uw bureaublad staat na het installeren van SketchUp Pro.

Op macOS start u SketchUp Pro door de programmamap “SketchUp 202x” op te zoeken in de map 'Apps' of via de ‘Launchpad. U kunt de iconen ook naar uw Dock slepen zodat u ze snel tot uw beschikking heeft.

Na het opstarten dient u in te loggen met het e-mailadres wat de juiste ‘Product Access’ heeft!

Hoe weet ik of ik al een Trimble ID heb?

U heeft een Trimble ID als u:

- Kunt inloggen op het 3D Warehouse

- Kunt inloggen op het Extension Warehouse

- Gebruik maakt van SketchUp Free

- Gebruik maakt van Trimble Connect

- Een trial van SketchUp 202x aangevraagd heeft