Veelgestelde vragen Release PodiumxRT

Gewijzigd op Mon, 11 Mar 2024 om 12:22 PM

Hoe is PodiumxRT anders dan SU Podium?

PodiumxRT laat uw ontwerp in realtime gerenderd zien, zoals zoals u dat wellicht kent van een game (of Enscape/Twinmotion). U heeft dus geen wachttijd voor een render. Wel is de render minder mooi dan in SU Podium.

Vervangt PodiumxRT de laatste SU Podium v2.6?

Nee, het dient een ander doel: snel een mooi plaatje maken zonder wachttijd. U kunt het dus naast SU Podium gebruiken voor die momenten dat er haast is of wanneer de kwaliteit niet maximaal hoeft te zijn.

Wat zijn de systeemeisen van PodiumxRT?

PodiumxRT draait op zowel Windows (10 en 11) als macOS (12, 13 en 14) en maakt gebruik van de progressive Intel OSPRAY path tracing engine. Deze engine gebruikt de CPU voor het berekenen van de render. Dus hoe hoger de kloksnelheid en het aantal cores, hoe sneller de render berekend wordt. Op macOS worden de Apple Silicon ondersteund.

Voor het werkgeheugen wordt 16 GB RAM of meer aangeraden. Het werkgeheugen beïnvloedt de rendersnelheid niet, maar zorgt er wel voor dat er met complexere modellen gewerkt kan worden.

Kun je PodiumxRT ook gebruiken zonder SU Podium of Podium Browser?

Dat kan zeker. PodiumxRT draait zelfstandig met een eigen licentie. Maar lichten en materialen uit SU Podium worden wel gerespecteerd.

Wat voegt PodiumxRT toe aan de bestaande versie van SU Podium?

Het zorgt ervoor dat u uw ontwerp sneller kunt presenteren zonder het model opnieuw aan te kleden.

Ook biedt PodiumxRT biedt extra functies die niet in SU Podium zitten, zoals het creëren van camera-onscherpte “on-the-fly” binnen de PodiumxRT-gerenderde scène.
Bovendien wordt zachte schaduw voor point lights geleverd (met vertraging van de rendertijd).

Neemt PodiumxRT de materialen en lampen van SU Podium over?

Jazeker, deze hoeft u dus niet opnieuw te definiëren.

Krijg je korting op PodiumxRT als je al een SU Podium licentie hebt?

Nee, omdat PodiumxRT los draait van SU Podium is het geen upgrade bijvoorbeeld.

Wat is het verschil tussen PodiumxRT en Podium Walker?

PodiumxRT is de nieuwe naam van Podium Walker.