PlaceMaker v3

Gewijzigd op Fri, 25 Aug 2023 om 12:01 PM

Ik ben nieuw bij PlaceMaker. Kan ik het eerst uitproberen?

Ja, hiervoor kunt u gratis de 'pay-as-you-go' licentie aanvragen op de officiële PlaceMaker website. Hiermee kunt u de OpenStreetMap imports als een preview zien. Als u deze dan wilt binnenhalen heeft u PlaceMaker Credits en/of een Subscription nodig.

Waar kan ik PlaceMaker aanschaffen?

PlaceMaker schaft u aan via ons kanaal van wederverkopers. Het betreft een jaarlijks abonnement en bij de eerste aanschaf krijgt u 1000 credits meegeleverd voor het binnenhalen van diverse type data.

Heb ik in versie 3 voor alle soorten import Credits nodig?

Nee, als u een Subscription heeft zijn alle wereldwijde OpenStreetMap imports (wegen, gebouwen, paden, rails, water en bomen) gratis. Import vanuit andere bronnen krijgt u tegen gereduceerd tarief. Gebruikt u de 'pay-as-you-go' versie, dan betaalt u Credits voor elk type import.

Hoe upgrade ik mijn PlaceMaker v2 licentie naar v3?

Download PlaceMaker v3 hier en installeer deze in uw versie van SketchUp via Window > Extensions Manager > Install Extension. Uw licentie is een abonnement en ondersteunt altijd de nieuwste versie.

Kan ik PlaceMaker v2 credits converteren naar v3?

Jazeker, dat kan. Nadat u de upgrade naar versie 3 hebt uitgevoerd (zie vraag hierboven), klikt u op 'Manage Account' in het PlaceMaker dialoogbox. U kunt nu inloggen op de PlaceMaker portal met uw e-mailadres en licentiecode. Als u nog Mapbox of Nearmap credits over heeft, dan ziet u rechtsboven een groene knop 'Convert Credits'. Klik hier op en u zult hetzelfde aantal PlaceMaker credits krijgen voor gebruik in versie 3.

Kan ik mijn Subscription verlengen of dien ik een nieuwe aan te schaffen?

U kunt een renewal voor uw huidige Subscription aanschaffen. Deze zijn goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe Subscription. De nieuwe verloopdatum van uw Subscription zal dan 1 jaar opschuiven ten opzichte van de huidige verloopdatum.

Waar koop ik extra PlaceMaker credits?

Deze zijn vooralsnog alleen via de ontwikkelaar beschikbaar. De aanschaf hiervan verloopt via de PlaceMaker portal, toegankelijk via de software (dialoogbox > 'Manage Account').

Waarom is er bij versie 3 overgestapt op een nieuw creditsysteem?

Dit systeem is universeel en vervangen de voorheen gebruikte DigitalGlobe, Mapbox en Nearmap credits. Er is dus nog maar één soort credit die voor alle PlaceMaker importtypes gebruikt kunnen worden, waardoor u deze makkelijker kunt beheren.