LayOut sneller laten werken

Gewijzigd op Mon, 02 Jan 2023 om 05:20 PM

Bij grotere bestanden kan LayOut nogal beslag op het systeem leggen. Handel als volgt om dit te verbeteren:

1. Open een LayOut document;</>
  2. Ga naar menu File > Document Setup ... > Paper;
  3. Zet de Edit quality lager;
  4. Selecteer een SketchUp venster;
  5. Open het venster SketchUp Model (Window > SketchUp Model);
  6. Zet rechts onderaan dit paneel de Render-instelling op Raster en vink Auto uit;*
  7. Verberg niet gebruikte objecten, afbeeldingen en SketchUp vensters zoveel mogelijk op lagen (Window > Layers...);
  8. Gebruik zo laat mogelijk pas de zeer 'sketchy styles'.

* Met de instelling Auto uitgeschakeld zult u veranderingen aan het SketchUp venster handmatig moeten doorrekenen door op de knop Render te klikken.

Vergeet niet de kwaliteit weer op te schroeven alvorens u tot presenteren, exporteren of afdrukken overgaat!