Altair Inspire Studio

Gewijzigd op Wed, 28 Dec 2022 om 12:54 PM

Klik hier om naar de pagina van Altair Inspire Studio te gaan op onze website. Hier vindt u o.a. de prijzen per jaar. Er is geen permanente licentie beschikbaar.

V: Wat is Altair Inspire Studio?

A: Altair Inspire Studio is de oplossing voor innovatieve ontwerpers, architecten en digitale kunstenaars om ontwerpen sneller dan ooit tevoren te creëren, evalueren en visualiseren. Met ongeëvenaarde flexibiliteit en precisie, de unieke constructiegeschiedenis functie samen met meerdere modelleringstechnieken biedt gebruikers een krachtige tool voor het creatieve proces.

Door voort te borduren op de functies van Altair's solidThinking Evolve, introduceert Inspire Studio een strakke, efficiënte gebruikerservaring. Elke tool en workflow is nu geoptimaliseerd voor een efficiënte ontwerpervaring, van de eerste schetsen tot het verkennen van concepten met parametrische NURBS-gebaseerde polygonen, oppervlakken en solids.

Produceer verbluffende productpresentaties in realtime met de ingebouwde, hoogwaardige en natuurkundig correcte render engine die zowel afbeeldingen als animaties ondersteunt.

Inspire Studio draait op zowel macOS en Windows als een standalone product of onder Altair's flexibele licentiemodel op basis van tokens. Inspire Studio neemt de beperkingen van de traditionele CAID-tools weg voor een oneindige creatviteit, terwijl de export van robuuste digitale modellen voor productontwikkeling verzekerd is.

V: Waar kan ik Altair Inspire Studio voor gebruiken?

A: Altair Inspire Studio is een 3D modelleerprogramma voor ontwerp. Het is het meest geschikt voor product design zoals consumenten- en technische producten, meubels maar ook juwelen. Ook kunt u fotorealistische afbeeldingen maken van uw eigen ontwerpen, of ontwerpen die u importeert vanuit andere 3D software.

V: Kan ik Altair Inspire Studio ook offline gebruiken?

A: Jazeker, u kunt Altair Inspire Studio ook offline gebruiken. Ga hiervoor naar het menu 'File' > 'Licensing' (op zowel Windows als macOS).

U krijgt dan de 'License Setup' dialoogbox te zien. Hier kunt u eventueel nog inloggen en de schuifregelaar bij 'Offline Mode' op 'On' zetten.

V: Kan ik Altair Inspire Studio ook eerst proberen?

A: Zeker, klik hier om een gratis 15 dagen trial aan te vragen.

V: Kan ik bestanden uitwisselen met andere 3D programma’s?

A: Jazeker. Altair Inspire Studio is gebouwd op de 3D kern Parasolid, dezelfde als SolidWorks. Hierdoor wisselt u probleemloos en accuraat uit met SolidWorks en met andere pakketten via o.a. STEP, IGES, 3DM, STL, DWG, 3DS, OBJ, SAT, VDA, ...

V: Kan ik ook technische tekeningen maken in Altair Inspire Studio?

A: U kunt maten plaatsen bij uw ontwerp, zeker, maar de aparte Drawing Mode komt in een eerstvolgende versie weer terug!