Scrapbook

Gewijzigd op Wed, 28 Dec 2022 om 10:57 AM

V: Hoe plaats ik meerdere Scrapbook knipsels?

A:  De Scrapbook functie biedt u twee manieren om een Scrapbook knipsel in uw LayOut document te plaatsen. Zo kunt u een enkel knipsel, maar ook meerdere knipsels tegelijk in uw LayOut document plaatsen.

Voor het plaatsen van één knipsel volgt u de volgende stappen:

- Selecteer het Scrapbook knipsel in het dialoogbox en houd de muisknop ingedrukt.

- Beweeg uw muis naar een plek in uw LayOut document.

- Laat de muisknop los om het knipsel te plaatsen.

Om meerdere knipsels te plaatsen kunt u de volgende stappen volgen:

- Klik het Scrapbook knipsel in het dialoogbox één keer aan.

- Beweeg uw muis naar een plek in uw LayOut document.

- Klik één keer voor een enkele plaatsing en meerdere keren voor een veelvoud daarvan.

- Druk op ESC wanneer u klaar bent met het 'stempelen'.

V: Waarom kan ik niet slepen vanuit het Scrapbook?

A: Als u niet in staat bent een knipsel te slepen vanuit het Scrapbook dialoogbox, dan kan het zijn dat de selectiegereedschap niet ingeschakeld is. Om deze in te schakelen, kunt u de volgende stappen volgen:

- Klik op het menu Tools.

- Klik op Select

Eenmaal ingeschakeld bent u wel in staat knipsels te slepen vanuit het Scrapbook dialoogbox.

V: Hoe kan ik een scrapbook delen?

A: Zoals u misschien weet, is een Scrapbook een .layout document. Als u een Scrapbook wilt delen met anderen, dient u een Scrapbook te maken en het resultaat te delen. Hiervoor kunt u de volgende stappen volgen:

1. Creëer een nieuwe map op uw computer. Geef deze een simpele naam, zoals bijvoorbeeld 'Gedeelde Scrapbooks'

2. Open LayOut en creëer een nieuw document dat u wilt delen

3. Klik op Edit (Windows) / LayOut (Mac) > Preferences

4. Klik in het linkergedeelte op Folders

5. Klik op de "+" knop boven de Scrapbook lijst

6. Blader naar en selecteer de map gecreëerd in stap 1

7. Klik op Close

8. Klik op File > Save as Scrapbook

9. Klik op OK

U heeft nu uw Scrapbook als .layout bestand bewaard. Dit bestand bevindt zich in de map die u in stap 1 heeft gecreëerd. Het .layout bestand kunt u simpel e-mailen naar een andere persoon of delen met de anderen in uw netwerk.

V: Hoe kan ik een gedeeld scapbook openen?

A: Om een gedeeld Scrapbook te openen, kunt u de volgende stappen volgen:

1. Creëer een nieuwe map op uw computer met een simpele naam, bijvoorbeeld 'Gedeelde Scrapbooks'

2. Knip en plak het .layout Scrapbook bestand in deze map

3. Open LayOut

4. Klik op Edit (Windows) / LayOut (Mac) > Preferences

5. Selecteer in het linkergedeelte Folders

6. Klik op de "+" knop boven de Scrapbook lijst

7. Blader naar en selecteer de map gecreëerd in stap 1

8. Klik op Close

9. Open het Scrapbook dialoogbox als het gesloten is

10. Selecteer uw Scrapbook in het dialoogbox uitrol-menu

11. Select your Scrapbook in the Scrapbooks dialog box drop-down menu.